Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Enterol 250 mg belsőleges por 10x
3.869 Ft
Menny.:db

Enterol 250 mg belsőleges por 10x

3.869 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 386,90 Ft/db

Termékleírás

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára   Enterol 250 mg belsőleges por liofilizált Saccharomyces boulardii CNCM I-745 sejtek   Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  A betegtájékoztató tartalma:  
 1. Milyen típusú gyógyszer az Enterol 250 mg belsőleges por és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Enterol 250 mg belsőleges por alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni az Enterol 250 mg belsőleges port?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Enterol 250 mg belsőleges port tárolni?
 6. További információk
   
 1. Milyen típusú gyógyszer az Enterol 250 mg belsőleges por és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  Biológiai eredetű hasmenéscsökkentő szer.
 • Felnőttek és gyermekek heveny hasmenésének kiegészítő kezelése.
 • Kiegészítő kezelésként a bélflóra egyensúlyának helyreállítására antibiotikum-kezelés mellett.
 • Utazással összefüggő hasmenés megelőző kezelése.
 • Kiegészítő kezelésként irritábilis bél szindróma (IBS) esetén.
  Az Enterol 250 mg belsőleges por képes bizonyos hasmenést okozó baktériumok hatásainak gátlására. A bélnyálkahártyára tápláló hatást fejt ki, aminek eredménye egyes emésztőenzimek aktivitásának fokozása. Emellett kedvező immunológiai változást okoz a bélnedvben.    
 1. Tudnivalók az Enterol 250 mg belsőleges por alkalmazása előtt
  Ne alkalmazza az Enterol 250 mg belsőleges port:
 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy az Enterol 250 mg belsőleges por egyéb összetevőjére,
 • ha Önnek beültetett centrális vénás katétere van,
 • ha Ön károsodott immunrendszerű vagy (súlyos betegség vagy megváltozott/legyengült immunrendszer miatt) kórházban kezelt beteg
  Figyelmeztetések és óvintézkedések   Az Enterol 250 mg belsőleges por fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
 • HIV fertőzés esetében.
 • Kemoterápiás vagy sugárkezelés esetén.
  Az alábbi esetekben azonnal forduljon orvoshoz:
 • Ha állapota két nap kezelés után nem javult;
 • Láz és hányás esetén;
 • Véres, nyákos széklet esetén;
 • Intenzív szomjúságérzés, nyelvszárazság esetén.
  Egyéb gyógyszerek és az Enterol 250 mg belsőleges por Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Az Enterol 250 mg belsőleges por készítményt nem szabad egyidejűleg alkalmazni gombás megbetegedések gyógyítására való gyógyszerekkel.   Terhesség és szoptatás Terhesség és szoptatás ideje alatt alkalmazása nem javallt.   A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A készítmény nem befolyásolja gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.   Az Enterol 250 mg belsőleges por laktózt és fruktózt tartalmaz A készítmény tejcukrot (32,5 mg) és fruktózt is tartalmaz tasakonként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.    
 1. Hogyan kell alkalmazni az Enterol 250 mg belsőleges port?
  Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.   Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja: Gyermekek és felnőttek: (az adagolás felnőtt- és gyermekkorban azonos)
 • Akut hasmenésben (diarrhoea) naponta 1-2-szer 1 tasak.
  Felnőtteknek:
 • IBS esetén: 2 tasak naponta
 • utazással összefüggő hasmenés megelőzése és kezelése esetén: 1-4 tasak naponta. A kezelést 5 nappal az utazást megelőzően kell megkezdeni és az utazás teljes időtartama alatt folytatni kell.
  A tasak tartalmát kevés vízbe vagy édesített italokba, esetleg ételbe kell belekeverni és meginni. Nagyon hideg vagy nagyon forró folyadékokba vagy ételekbe, vagy alkohol tartalmú italokba a port nem szabad belekeverni. A kezelést a hasmenés megszűnését követően még néhány napig folytatni kell. Hasmenés állapotokban főleg gyermekeknél a folyadék és ásványi anyag pótlásáról gondoskodni kell.   Ha az előírtnál több Enterol 250 mg belsőleges port alkalmazott Forduljon kezelőorvosához.   Ha elfelejtette bevenni az Enterol 250 mg belsőleges port Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Mivel az már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a készítmény szedését az előírtak szerint.    
 1. Lehetséges mellékhatások
  Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.   Ritka (10 000 betegből legalább 1, de 1000 betegből kevesebb, mint 1 esetben fordulhat elő): gyomortáji panaszok, amelyek miatt a kezelést nem kellett megszakítani;. Nagyon ritka (10 000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek): az élesztőgombák bejutása a vérbe (fungémia).   Amennyiben a gyógyszer szedése alatt széklettenyésztés válik szükségessé akkor a laboratóriumot erről tájékoztatni kell, az álpozitív leletek elkerülése végett.   Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.    
 1. Hogyan kell az Enterol 250 mg belsőleges port tárolni?
  Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!   A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza az Enterol 250 mg kemény kapszulát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.    
 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk
  Mit tartalmaz az Enterol 250 mg belsőleges por?
 • A készítmény hatóanyaga: 250 mg liofilizált Saccharomyces boulardii CNCM I-745 sejtek tasakonként.
 • Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát (32,5mg), mesterséges tutti-frutti aroma, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, fruktóz.
  Milyen az Enterol 250 mg belsőleges por külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Liofilizált por: sárgás-fehér színű por jellegzetes gyümölcs illattal.   6 db vagy10 db vagy 20 db papír-alumínium-polietilén tasakba töltött por. Tasakok dobozban.   A forgalomba hozatali engedély jogosultja BIOCODEX 7, avenue Galliéni 94250 Gentilly Franciaország   Gyártó Biocodex Beauvais Franciaország   A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:   ADPH Kft. 1093 Budapest, Ráday u. 58. Tel.: +36 1 354 18 40 Fax: +36 1 302 00 72   OGYI-T-9660/01                      (6 db) OGYI-T-9660/02                      (10 db) OGYI-T-9660/03                      (20 db)   A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2018. január.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.