Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paranit extra strong fejtetű írtó+megelőző aeroszol 100 ml
4.129 Ft
Menny.:db

Paranit extra strong fejtetű írtó+megelőző aeroszol 100 ml

4.129 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 41,29 Ft/ml

Termékleírás

A fejtetvek apró, szárny nélküli rovarok, kizárólag a hajban élő vérszívó élősködők. 3 pár lábuk segíti őket a helyváltoztatásban, illetve a hajhoz való tapadásban. A kifejlett tetvek 3-4 mm hosszúak, és kb. 30 napig élnek. Egy nőstény egyed életében 200-300 serkét rak. Ezekből 7 nap múlva kelnek ki és 10 nap alatt válnak kifejlett tetvekké. Táplálkozás közben a tetvek nyálat fecskendeznek a fejbőrbe, ami túlérzékenységi reakciót válthat ki, súlyos viszketést és irritációt okozva. A fertőzöttséget ellenőrizhetjük a haj alapos átvizsgálásával, a fejtetvek ill. a jobban észrevehető serkék keresésével.

Hogyan fertőződnek meg az emberek tetűvel?

A tetvek főleg fejről fejre terjednek, vagy közvetlen érintkezés útján, főképp a közvetlen környezetükben lévő gyermekekkel, vagy sapkákkal, sálakkal, kabátokkal, fésűkkel, puha játékokkal, stb. történő érintkezés útján. A tetvek megjelenése nincs összefüggésben a higiéniával, sőt, a tetvek a tiszta, természetes hajat kedvelik.

A Paranit Extra Strong spray-ről

A Paranit Extra Strong spray hatékonysága fejtetvek ellen klinikailag tesztelt és bizonyított*. Hármas hatású:

A) Kezel - 5 perc alatt megfullasztja és kiszárítja a fejtetveket, a serkék elleni sikeres kezeléshez 10 percnyi hatóidő javasolt. Mivel a Paranit Extra Strong spray nem tartalmaz rovarölő szereket, a fejtetvekben nem alakulhat ki rezisztencia az összetevőkkel szemben.

B) Véd - A Paranit Extra Strong spray LPF-et tartalmaz, egy olyan anyagot, ami a fejtetvek számára kedvezőtlen körülményeket teremt a hajban, és akár 72 órán keresztül véd az újrafertőződéstől.*

C) Könnyen kiöblíthető - szilikonmentes készítmény.

Hogyan kell használni a Paranit spray-t?

Mindössze annyit kell tennie, hogy követi az alábbi utasításokat lépésről lépésre.

Ellenőrizze a fejtetvek jelenlétét

Használja a mellékelt sűrű fogazatú fejtetű-eltávolító fésűt a családtagok hajának - lehetőleg nappali fénynél történő - alapos ellenőrzéséhez. Kezeljen minden családtagot, akinél észlelte a fejtetű jelenlétét ugyanazon a napon, hogy elkerülje az újrafertőződést.

• A száraz hajat könnyebb átvizsgálni.

• Mindenekelőtt kefélje át a hajat, hogy kisimítsa az összekuszálódott hajszálakat, majd vizsgálja át tincsről tincsre.

• Ellenőrizze a hajszálak tövét, a fülek mögötti területet és a tarkót, mert a leggyakrabban ezeken a helyeken találhatók fejtetvek és serkék.

• A fésűt minden használat után alaposan tisztítsa meg langyos, szappanos vízzel, hogy elkerülje a továbbfertőződést.

1. lépés: használja a Paranit Extra Strong spray-t

Használat előtt rázza fel. Vigyen fel elegendő mennyiségű Paranit spray-t a száraz hajra. Egyenletesen oszlassa el a száraz hajon a gyökerektől a hajvégekig. Győződjön meg róla, hogy az összes hajszálat és a teljes fejbőrt befedi a készítmény. Alaposan masszírozza be, különösen figyeljen a tarkóra és a fül mögötti területekre.

100 ml = akár 4 alkalomra elegendő, a kezelt haj hosszúságától függően.

2. lépés: hagyja hatni 5 percig

A tetvek elleni védelem érdekében hagyja hatni 5 percig. Ha biztos akar lenni a serkék elleni sikeres kezelésben, akkor hagyja fenn legfeljebb 10 percig.

3. lépés: mossa meg a hajat

Alkalmazzon elegendő mennyiségű Paranit kezelő sampont vagy egy kozmetikai sampont zsíros hajra közvetlenül a hajra anélkül, hogy kiöblítené a Paranit fejtetű elleni sprayt, és győződjön meg róla, hogy a teljes hajon eloszlatta. Ezután adjon hozzá egy kis vizet és alaposan mossa meg a hajat. Öblítse ki a habot. Szükség esetén ismételje meg többször a hajmosást, hogy az összes készítményt eltávolítsa a hajból. Bőségesen öblítse le. A terméket könnyebben kiöblítheti langyos vízzel (kerülje a hideg víz használatát). Ismételje meg a hajmosást abban az esetben, ha kozmetikai sampont használt.

4. lépés: távolítsa el a fejtetveket és a serkéket

Mielőtt megszárítja a hajat, használja a csomagban található Paranit fejtetű-eltávolító fésűt a tetvek és serkék eltávolításához.

A készítmény kiöblítését megelőzően ne használjon hajszárítót.

1. Fésülje meg a nedves hajat a sűrű fogazatú fejtetű-eltávolító fésűvel.

2. Ossza a hajat 4 részre: a homloktól a tarkóig, majd egyik fültől a másikig. Hosszú haj esetén be is fonhatja az egyes részeket.

3.Minden egyes részt külön kezeljen elválasztva a kis tincseket, hogy a fejbőr láthatóvá váljon.

4. Fésüljön át minden hajtincset. A fésülést közvetlenül a fejbőrtől kezdje.

5. Távolítsa el a fésűvel az összes talált tetvet és/vagy serkét.

6. Minden serkementes hajtincset helyezzen egy oldalra.

7. A visszafertőződés elkerülése érdekében minden hajtincs átfésülése után tisztítsa meg a fésűt egy vattakoronggal, valamint a fésülést mindig a fejtetőtől lefelé haladva végezze.


A Paranit Extra Strong spray nem kémiai úton hat, így nem alakulhat ki rezisztencia ellene. Ennek ellenére lehetséges, hogy akit már kezeltek, az más, addig nem kezelt személytől visszafertőződik (pl. iskolában). Az LPF technológiának köszönhetően a Paranit Extra Strong spray akár 72 órán* keresztül csökkenti az újrafertőződés esélyét. 7 nap elteltével ismételje meg a fejtetvek ellenőrzését száraz hajon. Szükség esetén ismételje meg a kezelést. A Paranit Extra Strong spray ebben az esetben is minden kockázat nélkül újból használható, hatékonysága változatlan marad.

Mit kell még tennie?

Értesítse az iskolát és szükség esetén másokat is a fejtetűfertőzésről. Kerülje a potenciálisan fertőzött ruhadarabok cseréjét és közös használatát. Vizsgálja meg a családtagokat, szükség esetén használja a Paranit Extra Strong spray-t.

Használat előtti óvintézkedések: Ne használja a készítményt:

• a készítmény bármely összetevőjével szemben fennálló allergia esetén,

• 2 évnél fiatalabb gyermekeknél

Terhesség és szoptatás

A Paranit Extra Strong spray használata nem ellenjavallt terhesség és szoptatás esetén. Azonban terhesség vagy szoptatás idején bármely termék használata előtt, minden esetben javasolt kikérni kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.

Ez a készítmény csak fejtetű ellen alkalmazható (a testen vagy nemi szerveken élő tetvek ellen nem alkalmazható).

Figyelmeztetések

Kerülje a szembejutást és a nyálkahártyával (száj és orr) való érintkezést. Ha a termék szembe kerül, alaposan öblítse ki tiszta vízzel. Ha a szemirritáció továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz.

Ne használja ásványi olajokkal vagy poli-izobuténnal szembeni túlérzékenység esetén. Kiütés vagy irritáció / allergia jelei esetén azonnal hagyja abba a kezelést. Ne használja ezt a terméket, ha a fejbőr már nagyon irritált vagy sérült.

Alaposan mossa ki a készítményt. Többszöri alkalmazásra lehet szükség. Mindig tartsa be a készítmény hatóidejét. Ne használja a készítményt lefedett fejborön, például zuhanysapka vagy alufólia alatt.

Kiütés, irritáció vagy túlérzékenység esetén azonnal hagyja abba a kezelést, és mossa meg a haját a szokásos samponnal.

Kizárólag külső használatra. Ne nyelje le. Véletlen lenyelés esetén forduljon orvoshoz vagy a Toxikológiai központhoz.

Ha a fertőzés továbbra is fennáll, kérjük, forduljon orvoshoz.

Ha véletlenül kiönti a készítményt, azonnal és alaposan mossa fel szappannal és forró vízzel, hogy ne maradjon csúszós a padló.

GYÚLÉKONY: A kezelt hajat tartsa távol tűztől, nyílt lángtól vagy forró tárgyaktól (gyertyák, kandalló, hajszárító, sütő, ...). Soha ne gyújtson rá használat vagy kezelés közben.

Minden, a készítmény használatából adódó súlyos balesetet jelenteni kell a gyártónak vagy a forgalmazónak.

Lehetséges mellékhatások

Viszketés és irritáció a szemek körül. A fejbőr hámlása.

Kontakt irritáció és kivörösödés a fejbőrön, a füleken vagy a nyakon.

Tárolás

• Száraz helyen, fénytől védve, szobahőmérsékleten (15°C - 25°C) tárolandó.

• Ne használja az üvegen feltüntetett lejárati idő után.

• Gyermekektől elzárva tartandó!

Hulladékkezelés

A kimosott üveget a helyi hulladékkezelési előírásoknak megfelelően dobja szelektív hulladékgyűjtőbe.

Összetevők

Párlatok (ásványolaj), hidrogénnel kezelt középpárlat, poli-izobutén, izododekán (és) akrilát kopolimer, geraniol, feniletil-fenilacetát, citronellol, nerolidol, geranil-acetát, szezámmagolaj.

*Az LPF védelmet és a pediculicid hatékonyságot ex vivo adatokkal bizonyították. A Paranit spray a fejtetű 100%-át és a serkék közel 100%-át elpusztítja. Használjon megfelelő mennyiségű készítményt, és fésülje át a hajat alaposan, hogy az összes serkét eltávolítsa.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.