Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Prospan szirup 200ml
6.548 Ft
Menny.:db

Prospan szirup 200ml

6.548 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 32,74 Ft/ml

Termékleírás

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Prospan szirup

Borostyánlevél száraz kivonata

  Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse gyógyszerészét.
  A betegtájékoztató tartalma:
 1. Milyen típusú gyógyszer a Prospan szirup és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Prospan szirup szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Prospan szirupot?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Prospan szirupot tárolni?
 6. További információk
 
 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PROSPAN SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
  A Prospan szirup egy növényi eredetű gyógyszer hurutos légzőszervi megbetegedések esetére. A Prospan szirup köhögéssel járó heveny légcsőhurut; idült gyulladásos légzőszervi betegségek tüneti kezelésére alkalmas köptető hatású készítmény.  
 1. TUDNIVALÓK a PROSPAN® SZIRUP SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Prospan szirupot
 • ha allergiás (túlérzékeny) hatóanyagra vagy a Prospan szirup egyéb összetevőjére.
2 éves kor alatt a készítmény alkalmazása nem javasolt a köpet félrenyelésének veszélye miatt, mely fulladáshoz vezethet, továbbá azért sem, mert hányás és hasmenés e korosztályban gyakrabban előfordulhat.   Prospan szirup fokozott elővigyázatossággal alkalmazható Hosszan tartó panaszok, vagy légszomj, láz, valamint gennyes vagy véres köpet esetén haladéktalanul keresse fel orvosát. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Gyógyszer kölcsönhatásokra vonatkozó vizsgálatokat nem végeztek. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A terhes és szoptató anyák esetében nem végeztek klinikai vizsgálatot, ezért a készítmény szedése terhesség és szoptatás ideje alatt nem javasolt. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Prospan szirup nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Fontos információk a Prospan szirup egyes összetevőiről 5 ml Prospan szirup szacharóz pótló szorbit tartalma 1,926 g = 0,16 BU (kenyér egység). Ritkán előforduló örökletes fruktóz intoleranciában a készítmény nem szedhető. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.  
 1. HOGYAN KELL SZEDNI A PROSPAN SZIRUPOT?
  A Prospan szirupot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja:

Életkor

Egyszeri adag

Napi adag

Felnőttek és 12 év feletti serdülők

 

5-7,5 ml

3 x 5-7,5 ml

Iskoláskorú gyermekek

(6-12 év)

5 ml

3 x 5 ml

2-6 éves gyermekek

2,5 ml

2 x 2,5 ml

A felhasználás módja A pontos adagolás érdekében használja a mellékelt mérőkupakot. Az adagokat reggel, (délben) és este ajánlatos bevenni. Az üveget minden használat előtt jól fel kell rázni! A kezelés időtartama A terápia időtartama függ a kórkép súlyosságától, de a kezelést legalább 1 hétig kell folytatni, még a légutak kisebb gyulladásainál is. A kezelést a tünetek megszűnése után még 2-3 napig folytatni kell. Ha az előírtnál több Prospan szirupot vett be Ez esetben konzultáljon orvosával. A Prospan szirupból nem szabad naponta többet bevenni, mint az adagolási táblázatban szerepel, vagy ahogy orvosa rendelkezik. Jelentősen nagyobb mennyiség bevétele (több mint a napi adag háromszorosa) émelygést, hányást és hasmenést okozhat. Ha elfelejtette bevenni a Prospan szirupot Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.  
 1. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
  Mint minden gyógyszer, így a Prospan szirup is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az egyes gyakorisági kategóriákon belül a mellékhatások csökkenő súlyosság szerint kerülnek megadásra.
Nagyon gyakori: 10-ből több, mint 1 kezelt beteget érint
Gyakori: 100-ból 1-10 kezelt beteget érint
Nem gyakori: 1000-ből 1-10 kezelt beteget érint
Ritka: 10000-ből 1-10 kezelt beteget érint
Nagyon ritka: kevesebb, mint 1 kezelt beteg 10.000-ből
Mellékhatás nem ismert: A gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg.
Lehetséges mellékhatások: Immunrendszeri betegségek és tünetek: Nagyon ritka: allergiás reakciók, mint légszomj, duzzanat, bőrpír, viszketési inger. Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: Nagyon ritka: gyomor-bél panaszok, mint émelygés, hányás, hasmenés a szorbit tartalom miatt. Ha bármely mellékhatása súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.  
 1. HOGYAN KELL A PROSPAN SZIRUPOT TÁROLNI?
  A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 25º C tárolandó. A gyógyszert a dobozon és az üveg címkéjén feltüntetett lejárati idő után ne szedje. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Felbontás után 3 hónapig felhasználható. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.  
 1. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
  Mit tartalmaz a Prospan szirup? -A készítmény hatóanyaga: 1 ml készítmény tartalma: Borostyánlevél (Hedera helix L. folium) száraz kivonata (5-7,5:1) 7,00 mg Kivonószer: 30% m/m etanol.   - Egyéb összetevők:  Kálium-szorbát, citromsav, xantan-gumi, aromaanyag, szorbitszirup 70% (kristályosodó), tisztított víz. Milyen a Prospan szirup készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Barna folyadéküveg LDPE szűkítő betétes kiöntőfeltéttel, PP csavaros kupakkal és adagoló mércével, dobozban. Csomagolási egység: 100 ml, 200 ml A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG. Herzbergstr. 3., D-61138 Niederdorfelden Németország OGYI-T-21292/01  1 x 100 ml OGYI-T-21292/02  1 x 200 ml A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2012. október

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.