Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Quamatel Mini® filmtabletta 14x
2.039 Ft
Menny.:db

Quamatel Mini® filmtabletta 14x

2.039 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 145,64 Ft/db

Termékleírás

Gyomorégése van? Nem kell elköszönnie kedvenc ételeitől! A Quamatel Mini tabletta hatékonyan enyhíti a túlzott gyomorsav termelődését. Vegye be étkezés előtt egy órával és megelőzheti a gyomorégést! Már napi 1 szem is elegendő! Hatóanyag: famotidin A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!  

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin   Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.   Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.  
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 14 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen
súlyosbodnak.
 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
  A betegtájékoztató tartalma:  
 1. Milyen típusú gyógyszer a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén
alkalmazható?
 1. Tudnivalók a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta szedése előtt
 2. Hogyan kell szedni a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát?
 3. Lehetséges mellékhatások
 4. Hogyan kell tárolni a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát?
 5. További információk
 
 
1.             Milyen típusú gyógyszer a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  A készítményt a gyomorsav túltermelés okozta panaszok tüneteinek rövidtávú kezelésére, az ezzel kapcsolatos gyomorégés, gyomorfájdalom enyhítésére alkalmazzák. A gyomorban élettanilag is termelődik gyomorsav, különösen étel és ital fogyasztása után. Amennyiben a termelődött gyomorsav mennyisége túl sok, az égő fájdalmat és kellemetlen érzést okoz. Egy Quamatel Mini 10 mg filmtabletta tartósan enyhíti a gyomorégést, a gyomorsav túltermelődés okozta panaszokat, az ezzel összefüggő gyomorfájást.    
2.             TUDNIVALÓK A QUAMATEL MINI 10 MG FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
  NE SZEDJE a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát   Ÿ Ha a készítmény hatóanyagára vagy bármely más összetevőjével szemben túlérzékeny Ÿ Gyermeknek 16 éves életkor alatt (elegendő klinikai tapasztalat hiánya miatt) Ÿ Ha terhes, vagy szoptat.   A Quamatel Mini 10 mg filmtablettával történő KEZELÉS ELŐTT FELTÉTLENÜL forduljon orvosához   Ÿ Ha gyomorpanaszainak oka nem tisztázott Ÿ Ha emésztési zavara van és szándéka ellenére fogyott Ÿ Ha Ön középkorú, vagy idősebb és először jelentkeztek emésztési zavarai, illetve a korábban fennálló tünetei megváltoztak Ÿ Ha fekete székletürítést észlel Ÿ Ha Önnek egyidejűleg más betegsége is van, orvosi kezelés alatt áll, vagy egyidejűleg más gyógyszert is szed Ÿ Ha Önnél egyéb savtermelést csökkentő gyógyszer előzőleg túlérzékenységi reakciót (allergiát) váltott ki Ÿ Ha vese-, vagy májbetegségben szenved Ÿ Ha nyelési-zavara, vagy állandó hasi fájdalma van, mert a panaszok hátterében esetleg más, betegség állhat, ami további kivizsgálást és kezelést igényel.   A Quamatel Mini 10 mg filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható Ÿ Ha a beteg májelégtelenségben szenved, akkor egyedi orvosi elbírálás alapján, az adag csökkentésével alkalmazható a készítmény Ÿ Vesebetegségben szenvedőknél az orvosnak az adagolást mindig egyénileg kell beállítania.

 

Figyelmeztetések

A gyógyszer szedése mellett az alább felsoroltak betartása segít enyhíteni az Ön tüneteit:

 • Étkezés után 2 órán belül ne feküdjön le
 • A párnáját emelje magasra
 • Ruhája és az öve ne legyen szoros
 • Kerülje a dohányzást
 • Túlsúly esetén csökkentse testsúlyát
 • Kerülje a kávé, az erős tea, a csokoládé, a zsíros ételek és az alkohol fogyasztását.
  A kezelés ideje alatt alkamazott egyéb gyógyszerek   Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.   Ha a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát olyan gyógyszerekkel együtt adjuk melyek felszívódását a gyomor savtartalma befolyásolja, akkor figyelemmel kell lenni a gyógyszer megváltozott felszívódására. A gyomor pH emelkedése miatt, csökkenhet az egyidejűleg alkalmazott ketokonazol felszívódása. Ezért a ketokonazol bevétele 2 órával a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta bevétele előtt történjen.   A Quamatel Mini 10 mg filmtabletta felszívódását a gyomorsavhoz kötődő szerek (antacidák) csökkenhetik. Ezért az ilyen készítményeket 2 órával ezen gyógyszer bevétele előtt kell bevenni.     A Quamatel Mini 10 mg filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal   Étkezés és folyadékfogyasztás a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta felszívódását nem befolyásolja.   Terhesség és szoptatás   Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.   Terhesség A famotidin átjut a placentán. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta adása terhesség alatt ellenjavallt. Ezért amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.         Szoptatás A famotidin átjut az anyatejbe, ezért amennyiben szoptatás alatt adagolása szükségessé válik, alkalmazásának idejére a szoptatást fel kell függeszteni.   A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre   Nincsenek adatok arra, hogy a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta befolyásolná a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességet.   Fontos információk a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta egyes összetevőiről   Tejcukor érzékenységben figyelembe kell venni, hogy a készítmény 52,5 mg tejcukrot is tartalmaz filmtablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.    
 1. Hogyan kell szedni a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát?
  A Quamatel Mini-t mindig az előírásoknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta adagolását illetően, úgy a készítmény bevétele előtt kérdezze meg gyógyszerészét.   Gyomorégés, gyomorsavtúltengés tüneteinek enyhítésére, az ezzel kapcsolatos gyomorfájás enyhítésére napi 1 tabletta (10 mg) egészben, szétrágás nélkül 1 pohár vízzel bevéve.   Étkezés utáni (postprandiális) savtúltengéses panaszok, gyomorégés megelőzésére 1 órával az étkezés előtt 1 tabletta (10 mg) egészben szétrágás nélkül 1 pohár vízzel bevéve.   Maximálisan napi 2 tabletta (20 mg) vehető be (2 tabletta/24 óra).   A készítmény orvos utasítása nélkül 2 hétnél tovább nem szedhető. Amennyiben panaszai a kezelés hatására nem szünnek, további vizsgálatok céljából keresse fel kezelőorvosát.       Ha az előírtnál TÖBB Quamatel Mini 10 mg filmtablettát vett be   A Quamatel Mini 10 mg filmtablettával való mérgezés eddig nem ismert. Ennek ellenére túladagolás esetén azonnal keresse meg orvosát, gyógyszerészét, vagy a legközelebbi kórház sűrgősségi osztályát.   Eddigi ismereteink szerint napi 800 mg famotidin egy éven át sem okozott súlyos mellékhatást.   A túladagolás kezelése: gyomormosás, tüneti és kiegészítő kezelés, valamint a beteg kórházi megfigyelése szükséges.   Ha ELFELEJTETTE bevenni a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát   Ha egy alkalommal elfelejtette egy adag gyógyszerét bevenni, legközelebb ne vegyen be többet az előírtnál.    
 1. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
  Mint minden gyógyszer, így a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.   Nem gyakori mellékhatások (1000 ből 1-10 beteget érint)   Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: fokozott bélgázképződés   Ritka mellékhatások (³1/10 000 – <1/1000 - azaz 10 000 beteg közül 1 és 10 beteg közötti számban jelentkezhetnek)   Idegrendszeri betegségek és tünetek: fejfájás, szédülés   Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: hasmenés, székrekedés   Nagyon ritka mellékhatások (<1/10 000 - azaz 100 000 beteg esetében 10-nél kevesebb számban fordulhatnak elő)   Immunrendszeri betegségek és tünetek: túlérzékenységi reakció   Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek: étvágytalanság   Idegrendszeri kórképek: szorongás, zavartság, depresszió, hallucinációk, nyugtalanság   Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: szívritmuszavarok   Légzőszervi és mellkasi betegségek és tünetek: hörgőgörcs   Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: hasi diszkomfort érzés, hányinger, hányás, szájszárazság   Máj- és epebetegségek illetve tünetek: sárgaság   A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei: bőrkiütések, száraz bőr, viszketés, hajhullás   A csont-izomrendszer és a kötőszövet betegségei és tünetei: izületi fájdalom, izomgörcsök   A nemi szervekkel és az emlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek: a férfiaknál emlő megnagyobbodás (gynaecomastia), mely nagyon ritka esetben mellékhatásként jelentkezik és a kezelés befejezése után, spontán megszűnik.   Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók: fáradtság, hőemelkedés   Laboratóriumi vizsgálatok eredményei: májenzim és vérképzőrendszer károsodását jelző laboratóriumi eltérések.   Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.    
 1. Hogyan kell a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát tárolni?
  A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.   A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!   A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Quamatel Mini 10 mg filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.   A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.    
 1. További információk
  Mit tartalmaz a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta?

 

A készítmény hatóanyaga: 10 mg famotidin

  Egyéb összetevők: Tabletta mag: vízmentes kolloid-szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, talkum, kukoricakeményítő, nátrium-karboxi-metil-amilopektin (type A), laktóz-monohidrát (52,5 mg). Bevonat: vörös vas-oxid E 172, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, titán-dioxid E 171, makrogol 6000, „Sepifilm 003” (hipromellóz+makrogol-sztearát).   Milyen a Quamatel Mini 10 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás   Filmtabletta Halvány rózsaszínű, kerek, mindkét oldalukon domború felületű, filmbevonatú tabletták, egyik oldalon „10” jelzéssel ellátva.   14 db filmtabletta, műanyag/alumínium buborékfóliában, dobozban.   A forgalombahozatali engedély jogosultja és a gyártó   Richter Gedeon Nyrt. H-1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Magyarország   OGYI-T-3848/05   A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2015. szeptember

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.