Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél 180g
7.419 Ft
Menny.:db

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél 180g

7.419 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: 1
Egységár: 41,22 Ft/g

Termékleírás

A Voltaren Emulgel Forte az ízületek és az izmok közepes vagy erős fájdalommal járó elváltozásai esetén csillapítja a fájdalmat és csökkenti a gyulladást. Fájdalomcsillapító hatása tartós, akár 12 órán keresztül fennáll. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Betegtájékoztató

Voltaren Emulgel Forte 20mg/g gél
diklofenák-dietilamin

Mielõtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelõorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelõen alkalmazza.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplõ információkra a késõbbiekben is szüksége lehet.
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát, ha a fájdalom és a duzzanat 7 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása elõtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél hatóanyaga, a diklofenák, az úgynevezett nem-szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek csoportjába tartozik. Kizárólag a bõrbe való bedörzsölésre szolgál, felszívódása fokozott. A diklofenák a mélyen elhelyezkedõ, gyulladt szövetekben fejti ki hatását.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél az ízületek és az izmok fájdalommal járó elváltozásai esetén enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél következõ megbetegedések kezelésére használható:

Felnõttek és 14 évnél idõsebb serdülõkorúak:
- izom és ízületi sérülések (pl. rándulások, húzódások, zúzódások, hátfájás, sportsérülések), csökkenti a fájdalmat, közepes és erõs fájdalom esetén is, javítja a betegek mozgékonyságát és segíti a szokásos mindennapi tevékenységhez történõ visszatérést,
- íngyulladás (pl. teniszkönyök), duzzanat a könyök és a térd körül.

Felnõttek (18 évnél idõsebbek):
- a térd és az ujjak enyhe ízületi gyulladása.

Keresse fel kezelõorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

2. Tudnivalók a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása elõtt

Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
- ha allergiás a diklofenákra vagy egyéb fájdalom, láz, vagy gyulladás kezelésére szolgáló nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerre, mint pl. az ibuprofén vagy az acetilszalicilsav, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevõjére. Amennyiben nem emlékszik pontosan, bizonytalan, kérdezze meg kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét. Az ilyen gyógyszerekre fellépõ allergiás reakciók tünetei a következõk lehetnek: asztma, sípoló kilégzés, légszomj, bõrkiütés, vagy csalánkiütés, az arc vagy a nyelv megduzzadása, orrfolyás;
- a terhesség harmadik trimeszterében;
- 14 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülõkorúak esetében.

Amennyiben az elõbb felsorolt túlérzékenységi reakciók valamelyike már elõfordult az Ön esetében, tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét és ne használjon Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével.
- A gél nem használható ekcémás (száraz, viszketõ bõr), illetve sérült bõrfelületen, vagy nyílt sérülések esetén. Ne használja olyan bõrfelületen, melyen csalánkiütés, vagy ekcéma van. Függessze fel a kezelést, ha a készítmény alkalmazása után bõrkiütést tapasztal.
- Ne alkalmazza az elõírtnál nagyobb adagban vagy hosszabb ideig, csak orvosi utasításra.
- A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt csak külsõleg szabad használni, szájba ne kerüljön, nem szabad lenyelni. Mosson kezet használat után. Ügyeljen arra, hogy a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél ne kerüljön a szemébe. Ha mégis belekerül, bõ tiszta vízzel öblítse ki szemét. Keresse fel kezelõorvosát, vagy az orvosi ügyeletet, ha panaszai a szemébe került kenõcs kimosása után is megmaradnak.
- A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem lezárt kötéseknél alkalmazható, de légmentesen lezárt (okkluzív) kötések esetén nem szabad használni.

Amennyiben bármilyen további kérdés felmerül, kérjük, a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazása elõtt forduljon kezelõorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Gyermekek és serdülõk
Nincs rendelkezésre álló adat a hatásosságra és biztonságosságra vonatkozóan 14 éves életkor alatti gyermekek és serdülõk esetében (lásd: Ne alkalmazza a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt).
14 évesnél idõsebb serdülõkorúaknál, ha a készítmény alkalmazása fájdalomcsillapítás céljára 7 napnál hosszabb ideig szükséges, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, a beteg/ a serdülõkorú gyermek szülei forduljon/ forduljanak orvoshoz.

Egyéb gyógyszerek és a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél
Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vényköteles vagy vény nélkül kapható gyógyszereirõl.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetõsége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével.
A terhesség utolsó 3 hónapjában a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem alkalmazható, mert árthat a magzatnak vagy gondot okozhat a szülés során. A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható a terhesség elsõ 6 hónapjában a lehetõ legkisebb adagban és legrövidebb ideig.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél csak orvosi javaslatra alkalmazható szoptatás ideje alatt, mivel a diklofenák kis mértékben átjut az anyatejbe, de nem alkalmazható az emlõkön, vagy nagy bõrfelületen, valamint hosszabb ideig.

A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél nem befolyásolja a gépjármûvezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilén-glikolt és butil-hidroxitoluolt tartalmaz
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél propilén-glikolt tartalmaz, mely bõrirritációt okozhat.
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél butil-hidroxitoluolt tartalmaz, mely helyi bõrreakciókat (pl.: kontakt dermatitisz) vagy szem és nyálkahártya-irritációt okozhat.

3. Hogyan kell alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelõorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelõen alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyi Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazzon

Felnõtteknek és 14 évnél idõsebb gyermekeknek:
A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt naponta 2 alkalommal kell alkalmazni (reggel és este) a fájdalmas területen, mely így tartós fájdalomcsillapítást nyújt, akár 12 órán át.

A gél használata
Csavaros kupak esetén:
- Az elsõ használat elõtt a tubus nyílásán elhelyezett záróelemet el kell távolítani. Ehhez csavarja le a kupakot. A kupak tetejét a tubus nyílásán lévõ záróelemre illesztve csavarja el a kupakot, így eltávolítható a záróelem.
- Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bõrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendõ terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

Felpattintható kupak esetén:

1. Pattintsa fel a kupak fedelét.
vagy

A kupak egyszerû nyitásához, a kupak fedelének alsó része ellenében használja valamelyik ujját, hüvelykujját, kézfejének oldalát vagy akár egy asztal szélét. A kupak elsõ felnyitásakor a kupak két oldalán található garanciazárást biztosító fülek eltörnek. Elsõ használat elõtt ellenõrizze, hogy a garanciazárást biztosító fülek nincsenek-e eltörve.

2. Nyomja ki a gélt a tubusból és dörzsölje be.
Finoman dörzsöljön be egy kisebb adag gélt a fájdalmas, duzzadt területet borító bõrbe. A szükséges mennyiséget a kezelendõ terület nagysága határozza meg. Cseresznyényi-diónyi mennyiségre lehet szükség. A gél bedörzsölése közben enyhe hideget érezhet.

3. Nyomja le a kupak fedelét a visszazáráshoz.
vagy
Amennyiben szükséges, használat után távolítsa el a maradék gélt a kupakról egy pamutkendõvel vagy nedvszívó papírral, míg az láthatóan tiszta és száraz nem lesz. A kupak visszazárásához nyomja le a kupak fedelét az ujjaival, kézfejének oldalával vagy akár egy asztal vagy sík felület szélével addig, míg ?klikk? hangot nem hall. A kupak nyitásakor és zárásakor tartsa függõlegesen a tubust, hogy a gél ne folyjon ki a tubusból.

A Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt kizárólag a bõrön szabad alkalmazni.

Használat után törölje meg a kezét egy pamutkendõvel vagy nedvszívó papírral, majd ezután mosson kezet, amennyiben nem a kéz a kezelt terület. Használat után a pamutkendõt vagy nedvszívó papírt dobja a szemetesbe. Zuhanyozás, fürdés elõtt várjon, amíg a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél megszárad.

Mennyi ideig használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt?

Orvosi javaslat hiányában ne használja a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt:
Felnõttek és 14 évnél idõsebb serdülõkorúak:
- 2 hétnél hosszabb ideig izom és ízületi sérülések (rándulás, húzódás, ütés), illetve íngyulladás,
Felnõttek (18 év felett):
- 3 hétnél tovább ízületi gyulladás kezelésére.

Hosszabb kezelést a kezelõorvos javasolhat.
Forduljon kezelõorvosához, amennyiben a fájdalom, vagy a gyulladás 7 napon belül nem javul, esetleg fokozódik.

Ha az elõírtnál több Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt alkalmazott
- Ha az elõírtnál több gélt alkalmazott, törölje le a felesleget egy pamutkendõvel vagy nedvszívó papírral.
- Amennyiben lenyeli ezt a gyógyszert, azonnal forduljon kezelõorvosához.

Ha elfelejtette alkalmazni a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt
Amennyiben elfelejtette a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt a megfelelõ idõpontban alkalmazni, pótolja, amilyen gyorsan csak lehet. Ezután várja meg a tervezett alkalmazás következõ idõpontját és használja a gélt a javasolt adagban. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Egyes ritka, vagy nagyon ritka mellékhatások súlyos következményekkel is járhatnak.

Amennyiben a túlérzékenység bármely itt felsorolt jelét észlelné, hagyja abba a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél alkalmazását és értesítse kezelõorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alább felsoroltak közül bármelyik tünet kialakul a kezelés során:
- a bõr felhólyagosodásával járó bõrpír, csalánkiütés (1000-bõl legfeljebb 1 beteget érinthet),
- légszomj, sípoló légzés, feszes mellkas (asztma) (10 000-bõl legfeljebb 1 beteget érinthet),
- az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv megduzzadása (10 000-bõl legfeljebb 1 beteget érinthet).

A többi, esetleg kialakuló mellékhatás rendszerint enyhe, múló és ártalmatlan. Számoljon be kezelõorvosának vagy gyógyszerészének, ha ilyen tünetek kialakulását észleli:
- Gyakori (10-bõl legfeljebb 1 beteget érinthet): bõrkiütés, viszketés, bõrpír, vagy tûszúrásszerû fájdalom az alkalmazás helyén,
- Nagyon ritka (10 000-bõl legfeljebb 1 beteget érinthet): fokozott érzékenység napsütésre. Figyelmeztetõ jele a napsütés során megjelenõ viszketés, duzzanat és hólyagképzõdés.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetõségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gélt tárolni?

A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó!
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

A dobozon feltüntetett lejárati idõ (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idõ az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe (pl. a WC-be vagy a mosdókagylóba). Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél?
A készítmény hatóanyaga: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák-nátriumnak) 1 gramm gélben.
Segédanyagok: A készítmény 50 mg propilén-glikolt és 0,2 mg butil-hidroxitoluolt tartalmaz 1 gramm gélben. Egyéb segédanyagok: karbomerek, kókuszalkohol kaprilát-kaprát, dietil-amin, izopropil-alkohol, folyékony paraffin, makrogol-cetil-sztearil-éter, oleil-alkohol, ?Eucalyptus sting? parfüm, tisztított víz.

Milyen a Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér vagy csaknem fehér színû, lágy, homogén, jellemzõ illatú gél.
30 g vagy 50 g vagy 60 g vagy 100 g vagy 120 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel és HDPE membránnal ellátott, fehér vagy piros csavaros PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/LLDPE, HDPE ). 100 g , 120 g és 150 g gél fehér kupakja kétféle lehet: kerek vagy speciális kialakítású.
100 g vagy 150 g vagy 180 g gél HDPE peremmel ellátott, felpattintható PP kupakkal lezárt laminált alumínium tubusban (LDPE/Al/HDPE vagy LDPE/Al/LLDPE, HDPE). A felpattintható kupak hõre lágyuló elasztomer fedelet tartalmaz, valamint mindkét oldalán PP garanciazárást biztosító fül található.
1 db tubus dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.
1124 Budapest
Csörsz u. 43.
Magyarország

Gyártó
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG
Barthstrasse 4
80339 München
Németország

OGYI-T-5572/33 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/34 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/35 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/36 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/37 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/38 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/39 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/40 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/41 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/42 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/43 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/48 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/49 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/50 30 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/51 30 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/52 50 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/53 50 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/54 60 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/55 60 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/56 100 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/57 100 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/58 120 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/59 120 g, piros kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/60 150 g, kerek vagy speciális kialakítású fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/61 100 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/62 150 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/72 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/73 180 g, fehér kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban
OGYI-T-5572/74 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE tubusban
OGYI-T-5572/75 180 g, felpattintható kupakkal LDPE/Al/HDPE-LLDPE tubusban

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020. április.

Termék értékelések

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 01. 14. -
A termék nagyon jó volt. Gyors, pontos kiszolgálás.