Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Allergodil oldatos szemcsepp 6ml
3.539 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
allergia szem szemcsepp

Allergodil oldatos szemcsepp 6ml

3.539 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 589,83 Ft/ml

Termékleírás

Allergia? Allergodil! Az Allergodil hatékonyan csillapítja az allergiás nátha és a kötőhártya-gyulladás tüneteit. Az Allergodil oldatos szemcsepp 0,5mg/ml (6ml) azelasztin-hidroklorid hatóanyagtartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. Az Allergodil szemcsepp 4 éves kortól adható. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Mylan EPD Kft., 1138 Budapest, Váci út 150., +36 1 465-2100 ALL/FEB/18/01 Lezárás dátuma 2018.03.26.   Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára   Allergodil oldatos szemcsepp azelasztin-hidroklorid   Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak
  A betegtájékoztató tartalma:  
 1. Milyen típusú gyógyszer az Allergodil oldatos szemcsepp (továbbiakban Allergodil szemcsepp) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Allergodil szemcsepp alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni az Allergodil szemcseppet?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Allergodil szemcseppet tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
   
 1. Milyen típusú gyógyszer az Allergodil szemcsepp és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  Különböző allergiás eredetű kötőhártya gyulladás és orrnyálkahártya gyulladás megelőzésére és kezelésére szolgáló gyógyszer.    
 1. Tudnivalók az Allergodil szemcsepp alkalmazása előtt
  Ne alkalmazza az Allergodil szemcseppet: -        ha allergiás a készítmény hatóanyagára vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére -        4 éves életkor alatt   Figyelmeztetések és óvintézkedések Kerülje a készítmény lágy kontaktlencsével való érintkezését. A gyógyszer alkalmazása előtt távolítsa el kontaktlencséjét, és várjon legalább 15 percet, mielőtt visszahelyezné. A benzalkónium-klorid elszínezi a lágy kontaktlencsét.   Kontaktlencse használatakor nem javallt az alkalmazása!   Egyéb gyógyszerek és az Allergodil szemcsepp Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Az Allergodil szemcseppnek egyéb gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.   Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.   A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Előírás szerinti alkalmazás esetén a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek.   Az Allergodil szemcsepp benzalkónium-kloridot tartalmaz Az Allergodil szemcsepp tartósítószerként benzalkónium-kloridot tartalmaz, ami szemirritációt okozhat.    
 1. Hogyan kell alkalmazni az Allergodil szemcseppet?
  Ezt a gyógyszert mindig a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.   Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény ajánlott adagja: reggel és este 1‑1 csepp mindkét szembe. Súlyosabb esetben orvosa rendelhet napi 4×1-1 cseppet mindkét szemébe.   Az Allergodil szemcsepp nem fertőzések kezelésére szolgál!   A szemcsepp becseppentését az alábbi útmutatónak megfelelően kell végezni. Eleinte érdemes tükör előtt végezni a becseppentést. Mossa meg a kezét, majd:  
 1. Lágyan törölje szárazra a szemét egy kendővel! (1. ábra)
 2. Csavarja le a műanyag tartály tetejét és győződjön meg arról, hogy tiszta a cseppentő.
 3. Finoman húzza le az alsó szemhéját (2. ábra).
 4. Óvatosan cseppentsen az alsó szemhéja középső részére egy cseppet (3. ábra). Vigyázzon, hogy a cseppentő ne érjen hozzá a szeméhez!
 5. Engedje el az alsó szemhéját és finoman szorítsa a szem belső zugát az orrnyeregnek (4. ábra). Majd ujját az orrának szorítva lassan pislogjon néhányszor, hogy a csepp a szem felszínén eloszolhasson. Itassa fel a felesleges gyógyszert!
  1. Ismételje meg ezt a folyamatot a másik szemével!
  1.ábra                             2.ábra                                      3.ábra                           4.ábra       Ha az előírtnál több Allergodil szemcseppet alkalmazott Ha véletlenül túl sok Allergodil szemcseppet cseppentene a szemébe, nem valószínű, hogy bármi baja történne. Kis veszélye a szemcsepp lenyelésével kapcsolatos túladagolásnak van. Ezért ha bárki - különösen gyermek - véletlenül megissza a szemcseppet, haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, vagy a helyi kórház baleseti osztályát.   Ha elfelejtette alkalmazni az Allergodil szemcseppet Ha elfelejtene cseppenteni, amint eszébe jut, pótolja az elmaradt cseppentést, a következő alkalmazást pedig a megadott időben végezze el.   Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.    
 1. Lehetséges mellékhatások
  Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Mellékhatásként ritkán a szemben enyhe, múló irritáció előfordulhat.   Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.    
 1. Hogyan kell az Allergodil szemcseppet tárolni?
  Legfeljebb 25°C-on tárolandó. Felbontás után 4 hétig használható fel.   A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!   A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.   Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.    
 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk
  Mit tartalmaz az Allergodil szemcsepp?
 • A készítmény hatóanyaga: A szemcsepp minden millilitere 0,50 mg azelasztin-hidrokloridot (megfelel 0,456 mg azelasztinnak) tartalmaz. (1 csepp 0,025 mg hatóanyagot tartalmaz.)
 • Egyéb összetevők: benzalkónium-klorid, nátrium-edetát, hipromellóz, szorbitol oldat (70%), nátrium-hidroxid, injekcióhoz való desztillált víz.
  Milyen az Allergodil szemcsepp külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Tiszta, színtelen, vizes, steril oldat.   Csomagolás: 1 db garanciazáras, csavaros kupakkal ellátott műanyag tartály (6 ml) cseppentő feltéttel. 1 db 6 ml-es tartály dobozban.   A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó   A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Mylan EPD Kft. 1138 Budapest Váci út 150.   Gyártó: Meda Pharma GmbH& Co KG, Benztstrasse 1, 61352 Bad Homburg Németország     OGYI-T-4877/02   A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. november

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.