Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dipankrin Optimum® 120mg 60x
3.389 Ft
Menny.:db

Dipankrin Optimum® 120mg 60x

3.389 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 56,48 Ft/db

Termékleírás

Zsírbontó, fehérjebontó és szénhidrátbontó enzimek optimális összetételével segíti az emésztést, enyhíti a puffadást, teltségérzetet. Hatóanyag: 120 mg Pankreász-por A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!   Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára   Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta pankreászpor     Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  A betegtájékoztató tartalma:
 1. Milyen típusú gyógyszer a Dipankrin Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta (továbbiakban Dipankrin Optimum) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Dipankrin Optimum szedése előtt.
 3. Hogyan kell szedni a Dipankrin Optimum-ot?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Dipankrin Optimum-ot tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
   
 1. Milyen típusú gyógyszer a Dipankrin Optimum és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  A Dipankrin Optimum az emésztést elősegítő gyógyszer. Hatékony a hasnyálmirigy elégtelen működése következtében fellépő emésztési zavarokban. A Dipankrin Optimum alkalmazható még nagy mennyiségű zsíros étel elfogyasztása után jelentkező viszonylagos enzimhiány esetén az emésztéshez szükséges hasnyálmirigyenzimek pótlására, az elégtelen enzimtermelésből következő emésztési zavarok, puffadás, teltségérzés enyhítésére.    
 1. Tudnivalók a Dipankrin Optimum szedése előtt
  Ne szedje a Dipankrin Optimum-ot:
 • ha allergiás a pankreászporra vagy a gyógyszer (6.1 pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • ha heveny hasnyálmirigy-gyulladása van.
 • ha Önnek idült hasnyálmirigy-gyulladása van, és az újra panaszokat okoz (a betegség heveny kiújulásakor).
  Figyelmeztetések és óvintézkedések A kiszabaduló enzimek irritálhatják a nyálkahártyát, ezért a készítményt nem szabad szétrágni (lásd a „Hogyan kell szedni a Dipankrin Optimum-ot?” részt).   Egyéb gyógyszerek és a Dipankrin Optimum Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.   Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A gyógyszer terhesség és szoptatás alatti alkalmazására vonatkozóan nincs elegendő adat, ezért terhes és szoptató anyák esetében a hasnyálmirigyenzim-készítményt csak a várható előny és a lehetséges kockázat mérlegelésével szabad alkalmazni.   A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem állnak rendelkezésre arra utaló adatok, hogy a Dipankrin Optimum befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.   A Dipankrin Optimum tejcukrot (laktózt) tartalmaz A Dipankrin Optimum 29,7 mg laktózt tartalmaz filmtablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.    
 1. Hogyan kell szedni a Dipankrin Optimum-ot?
  Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.   A készítmény ajánlott adagja naponta 3-szor 3-4 filmtabletta. A filmtablettát étkezés közben, bőséges folyadékkal, egészben kell bevenni. A kiszabaduló enzimek irritálhatják a nyálkahártyát, ezért a készítményt nem szabad szétrágni!   Ha az előírtnál több Dipankrin Optimum-ot vett be Ha jelentősen nagyobb mennyiségű Dipankrin Optimum-ot vesz be, mint amennyi az előírt adag, abban az esetben a húgysav mennyisége a vizeletben és a vérben megemelkedhet. Túladagolás gyanújakor forduljon orvoshoz!   Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.    
 1. Lehetséges mellékhatások
  Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.   A Dipankrin Optimum készítménnyel kapcsolatos mellékhatások előfordulási gyakorisága igen alacsony.   Gyomor- és bélpanaszok (mint pl. hányinger, hányás, hasmenés, kellemetlen hasi érzés, székrekedés) előfordulhatnak.   Allergia (túlérzékenység) esetén előfordulhat bőrkiütés. Túlérzékenységi reakció jelentkezése esetén a kezelést fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni!   Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.   A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.  
 1. Hogyan kell a Dipankrin Optimum-ot tárolni?
  Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A gyógyszer tartályát jól lezárva kell tartani.   PP tartály: Felbontás után 9 hónapig használható.   A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!   A dobozon és a tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.   Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.    
 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk
  Mit tartalmaz a Dipankrin Optimum?
 • A készítmény hatóanyaga: hasnyálmirigyenzim-kivonat, ún. lipáz, proteáz és amiláz enzimaktivitással. 120 mg pankreászport tartalmaz filmtablettánként.
 • Egyéb összetevők:
Tablettamag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, hidegen duzzadó keményítő, talkum, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz Bevonat: szimetikon, trietil-citrát (E1505), fehér bevonó Acryl-EZE93A18597 W (nátrium-lauril-szulfát, nátrium-hidrogén-karbonát [E500], vízmentes kolloid szilícium-dioxid, titán-dioxid [E171], talkum, metakrilsav-etil-akrilát-kopolimer [1:1])   Milyen a Dipankrin Optimum külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Fehér vagy csaknem fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.   50 db filmtabletta fehér garanciazáras, átlátszatlan, fehér, mozgáscsillapító betéttel ellátott PE kupakkal lezárt fehér PP tartályban és dobozban. 30 és 60 db filmtabletta átlátszó PVC/PVDC-alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.   A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó Richter Gedeon Nyrt. H-1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Magyarország   OGYI-T-10603/02               50×         PE kupakkal lezárt fehér PP tartályban OGYI-T-10603/03               30×         átlátszó PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban OGYI-T-10603/04               60×         átlátszó PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban   A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. augusztus

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.