Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Panangin Forte® 316 mg/280 mg filmtabletta 60x
3.939 Ft
Menny.:db

Panangin Forte® 316 mg/280 mg filmtabletta 60x

3.939 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 65,65 Ft/db

Termékleírás

Szíve élete legfontosabb társa. Viselje gondját! A Panangin Forte hatóanyagai a magnézium és kálium fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!   Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára  

Panangin Forte 316 mg/280 mg filmtabletta
kálium-aszpartát magnézium-aszpartát   Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
 • Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
-        Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. -        További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. -        Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont. -        Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.   A betegtájékoztató tartalma:  
 1. Milyen típusú gyógyszer a Panangin Forte filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Panangin Forte filmtabletta alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni a Panangin Forte filmtablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
5        Hogyan kell a Panangin Forte filmtablettát tárolni?
 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk
   
 1. Milyen típusú gyógyszer a Panangin Forte filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  A Panangin Forte filmtabletta hatóanyagai fontos szerepet játszanak a különböző anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer működésében. Ez a gyógyszer a táplálék magnézium- és kálium tartalmának kiegészítésére, továbbá a kezelőorvos jóváhagyásával bizonyos idült szívbetegségek (szívelégtelenség, szívinfarktus utáni állapot) és bizonyos szívritmuszavarok kiegészítő kezelésére szolgál.    
 1. Tudnivalók a Panangin Forte filmtabletta alkalmazása előtt
  Ne szedje a Panangin Forte filmtablettát: -        heveny vagy idült veseelégtelenség esetén -        úgynevezett Addison-kór (mellékvesekéreg-elégtelenség) esetén -        a szív bizonyos ingerületvezetési zavarai esetén -        szív eredetű sokk okozta igen alacsony vérnyomás esetén -        ha allergiás a kálium-aszpartátra vagy a magnézium-aszpartátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.   Figyelmeztetések és óvintézkedések A Panangin Forte filmtabletta csak orvosi ellenőrzés mellett szedhető olyan betegségekben, melyeknél a beteg vérének kálium szintje magas lehet.   Gyermekek és serdülők Kálium-aszpartát és magnézium-aszpartát tartalmú készítmény biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők esetében nem igazolták.   Egyéb gyógyszerek és a Panangin Forte Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.   A szájon át szedhető tetraciklinek (bizonyos antibiotikumok), a vastartalmú sók és a nátrium-fluorid a felszívódást gátolják. A fenti gyógyszerek és a készítmény bevétele között 3 órának kell eltelnie.   Káliumspóroló vízhajtók és/vagy úgynevezett ACE-gátlók (vérnyomást csökkentő gyógyszerek), béta-blokkolók csoportjába tartozó szívgyógyszerek, a szervátültetések után használt ciklosporin, valamint a heparin, és nem szteroid gyulladáscsökkentők egyidejű alkalmazásakor magas káliumszint alakulhat ki, ezért a kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vérvizsgálatot rendelhet el Önnél.   Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.   Nem ismert olyan adat, ami szerint a fenti állapotokban a készítménynek károsító hatása lenne.   A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ezeket a képességeket a Panangin Forte filmtabletta nem befolyásolja.    
 1. Hogyan kell alkalmazni a Panangin Forte filmtablettát?
  Amennyiben kezelőorvosa másképpen nem rendeli, a készítmény ajánlott napi adagja 3-szor 1 filmtabletta. A napi adag nem emelhető.   A gyomorsav csökkentheti a készítmény hatásosságát, ezért ajánlott étkezés után bevenni.   Ha az előírtnál több Panangin Forte filmtablettát vett be Ebben az esetben forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.   Teendők a kálium-aszpartát és magnézium-aszpartát tartalmú készítmény túladagolása esetén Előfordulása ezidáig még nem ismert. Ha túladagolás történne, a vérben a magnézium és a kálium szint megemelkedik, és ennek tünetei jelentkezhetnek.   Az emelkedett kálium szint tünetei: általános gyengeség, érzészavar, lassabb vagy rendszertelen szívverés, bénulás.   Az emelkedett magnézium szint tünetei: hányinger, hányás, lehangoltság, alacsony vérnyomás, lassabb szívverés, gyengeség, a reflexek csökkenése.   Túladagolás esetén fel kell függeszteni a Panangin Forte alkalmazását, súlyos esetben kórházi kezelés lehet szükséges.    
 1. Lehetséges mellékhatások
  Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.   Nagyobb adagok bevételekor gyakoribb székletürítés jelentkezhet.   Mellékhatások bejelentése   Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.    
 1. Hogyan kell a Panangin Forte filmtablettát tárolni?
  A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!   Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.   Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.    
 1. A csomagolás tartalma és egyéb információk
  Mit tartalmaz a Panangin Forte filmtabletta  
 • A készítmény hatóanyagai:
316 mg kálium-aszpartát (332.6 mg kálium-aszpartát-hemihidrát formájában, ebből 72,4 mg a kálium ion) és 280 mg magnézium-aszpartát (350 mg magnézium-aszpartát-tetrahidrát formájában, ebből 23,6 mg a magnézium ion) filmtablettánként.  
 • Egyéb összetevők:
Tablettamag: kukoricakeményítő; talkum; magnézium-sztearát; burgonyakeményítő; povidon K-30; vízmentes, kolloid, szilícium-dioxid  
 • Filmbevonat: talkum; bázisos butil-metil-metakrilát-kopolimer (Eudragit E), titán-dioxid (E171); makrogol 6000
  Milyen a Panangin Forte külleme és mit tartalmaz a csomagolás   A Panangin Forte csaknem fehér színű, enyhe fényű, csaknem szagtalan, ovális alakú, domború, kissé egyenetlen felületű filmbevonatú tabletta, egyik oldalán A83 bevéséssel. Hosszúsága: 17 mm, szélessége: 9 mm.   30 vagy 60 db filmtabletta átlátszó PVC/PVDC //Alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.   A forgalomba hozatali engedély jogosultja Richter Gedeon Nyrt. 1103, Budapest, Gyömrői út 19-21. Magyarország   Gyártó Richter Gedeon Nyrt. 1103, Budapest, Gyömrői út 19-21. Magyarország   Gedeon Richter Polska Sp. z o.o.
 1. ks. J. Poniatowskiego 5
05-825 Grodzisk Mazowiecki Lengyelország   OGYI-T-3329/03   30x    PVC/PVDC/Alumínium buborékcsomagolásban OGYI-T-3329/04   60x    PVC/PVDC/Alumínium buborékcsomagolásban   A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. július  

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.