Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Rennie borsmenta rágótabletta 60x
3.579 Ft
Menny.:db
Termék címkék:
gyomorégés rennie

Rennie borsmenta rágótabletta 60x

3.579 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 59,65 Ft/db

Termékleírás

Gyomorégés, savtúltengés? A Rennie a felesleges savat vízzé és más természetes anyagokká alakítva gyors és hatékony megoldást nyújt gyomorégés és refluxos panaszok esetén. Gazdaságos 60 db-os kiszerelés, kedvezőbb darabáron.* * IMS PTR adatbázis fogyasztói átlagár alapján (2018 Nov) 

 

Betegtájékoztató

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Rennie rágótabletta

 

kalcium-karbonát, magnézium-karbonát

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassael figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-           Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

-           Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.                               Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.                               Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt

3.                               Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?

4.                               Lehetséges mellékhatások

5.                               Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?

6.                                A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Rennie rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

 

 

2.         Tudnivalók a Rennie rágótabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Rennie rágótablettát

  • ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
  • ha magas a vér kalcium szintje vagy olyan betegségben szenved, amely eredményezheti a vér kalcium szintjének növekedését,
  • ha vesekövei vannak,
  • ha súlyos vesebetegségben szenved,
  • ha alacsony a vér foszfát szintje.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Rennie szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével.

 

A Rennie rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenni és ha a tünetek hét nap után is fennállnak, vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert a többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló, súlyosabb betegségek tüneteit.

 

Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget (szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor‑bélrendszeri tünete, betegsége van (pl. székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).

Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas vizeletének kalcium‑tartalma, ne szedje a Rennie rágótablettát.

A Rennie rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.

 

Gyermekek és serdülők

A Rennie biztonságosságát és hatásosságát 12 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása ezen korosztályban nem ajánlott.

 

Egyébgyógyszerekés a Rennie

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről.

 

Amennyiben antibiotikumot (pl. tetraciklinek, kinolonok), szívglikozidokat (pl. digoxin, digitoxin), levotiroxint, eltrombopagot vagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, vastartalmú készítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.

 

Amennyiben tiazid tartalmú diuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie rágótabletta alkalmazása előtt, mivel kezelőorvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalcium szintjének ellenőrzését.

 

Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevétele után 1‑2 órával történjen.

 

A Rennie egyidejű bevétele étellel és itallal

A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

 

Termékenység, terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Rennie rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők. A Rennie rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.

 

A Rennie rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz)tejtermék és egyéb kalcium tartalmú termékek egyidejű fogyasztását.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem várható, hogy a Rennie rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

A Rennie szacharózt tartalmaz

1 db Rennie rágótabletta 475 mg szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.

 

 

3.         Hogyan kell szedni a Rennie rágótablettát?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek:1 vagy 2 tablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával illetve lefekvés előtt 1 órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 rágótabletta alkalmazható.

 

11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül! Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlő súlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

 

Ha az előírtnál több Rennie rágótablettát vett be:

Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.

 

Ha elfelejtette bevenni a Rennie rágótablettát:

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

 

4.         Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszeris okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Nagyon ritkán a készítmény összetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl. bőrkiütések, csalánkiütés, angioödéma(a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata)és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk). Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium és magnézium szintje emelkedhet, különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeséget okozhat. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

 

Előfordulhat hányinger, hányás, kellemetlen hasi érzés, hasmenés és izomgyengeség.

 

A Rennie rágótabletta és a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáli szindrómához vezethet, mely magas vér kalcium szinttel jár. A tej-alkáli szindróma tünetei lehetnek az ízérzés hiánya, kalcium‑lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyag‑szint a vérben.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékbentalálható elérhetőségeken keresztül. 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

 

 

5.         Hogyan kell a Rennie rágótablettát tárolni?

 

Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP/Felhasználható) után ne alkalmazza a Rennie rágótablettát. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba.Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használtgyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Rennie rágótabletta

A készítmény hatóanyagai:680 mg kalcium‑karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg és 80 mg nehéz, bázisos magnézium‑karbonát rágótablettánként.

 

Egyéb összetevők: citrom aroma (citromolaj, maltodextrin (kukorica), alfa-tokoferol), hígan folyó paraffin, magnézium‑sztearát, borsmenta aroma (borsmenta olaj, maltodextrin, arabmézga, szilícium-dioxid), burgonyakeményítő, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, talkum, szacharóz

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A rágótabletta krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, mindkét oldalán mélynyomású, RENNIE jelzéssel ellátott borsmenta illatú rágótabletta.

 

6 tabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.

4 x 6 tabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.

12 rágótabletta lágy alumínium papírban („roll-wrap”) és dobozban.

3 x 12 rágótabletta lágy alumínium papírban („roll-wrap”) és műanyag/papír buborékcsomagolásban.

5 x 6 x 2 rágótabletta PVC/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Bayer Hungária Kft.

Budapest, Alkotás u. 50.

Magyarország

 

Gyártó

Delpharm Gaillard,

33, rue de l’Industrie F-74240, Gaillard,

Franciaország

 

OGYI-T-5036/01         (6 db)

OGYI-T-5036/02         (4 x 6 db)

OGYI-T-5036/03         (12 db)

OGYI-T-5036/04         (3 x 12 db)

OGYI-T-5036/05         (5 x 6 x 2 db)

 

A betegtájékoztatólegutóbbi felülvizsgálatánakdátuma: 2015. március

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.